INLEIDING

In 1997 is de kennel Campo di Cavallo opgericht. In Rijswijk is naast de paarden langzamerhand de kennel opgezet. Eerst volgde een selectie van rassen. De Dogo Argentino, Perro de Presa, Americaanse Bulldog en de American Staffordshire Terrier zijn daarbij aan bod gekomen. Maar uiteindelijk bleek de Cane Corso het geschikte ras om mee verder te fokken, dit vanwege zijn prettige karakter eigenschappen en zijn aanpassingsvermogen, kortom zijn veelzijdigheid. De Cane Corso is een sociale hond, die met het oog op de huidige maatschappij goed is in te zetten op verschillende terreinen, daar waar de eerder genoemde rassen soms problemen bleken te geven met de sociale aspecten.

 

LOCATIE

Wij zijn inmiddels net over de grens naar Duitsland verhuisd. Onze honden hebben hier een zee van ruimte. Voor de pups hebben wij in huis een volledig ingerichte puppykamer en buiten een enorme puppyren. Meerdere keren per dag lopen de pups buiten tussen de volwassen honden, mensen en paarden om ze zo optimaal te kunnen socialiseren. 

ALTIJD WELKOM

U bent altijd van harte welkom om geheel vrijblijvend een bezoek te brengen aan onze kennel. U kunt de honden dan in alle vrijheid zien bewegen.Ook krijgt u zo een goed beeld van de sociale kant van de honden. Ook bent u van harte welkom nadat u een pup bij ons hebt gekocht, met of zonder hond. Wij verzoeken u wel, om van tevoren even contact met ons op te nemen, om een afspraak te maken. Zo kunnen wij tijd voor u vrij  plannen om u een rondleiding te geven. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u ons altijd contact met ons opnemen.

 

FOKBELEID / MIJN VISIE 

Het fokken gebeurd nu met een hobbymatige insteek. Na inmiddels 18 jaar te fokken met de Cane Corso is de nodige ervaring opgedaan. Deze nemen wij dus ook altijd mee in onze selecties. Wij staan voor het fokken van rastypische Cane Corso´s in uiterlijk en karakter maar waarbij gezondheid altijd voorop staat. Daarbij moet voor ogen worden gehouden dat hoe streng de selectie ook, de uitkomst niet altijd dat is waarop berekend is. Fokken vereist een lange termijnvisie om stapsgewijs tot datgene te komen waarnaar uiteindelijk gestreefd wordt.Ook ik ben in de beginfase geconfronteerd met gezondheidsproblemen binnen het ras. Maar met geleidelijke selectie hebben wij een sterke verbetering van de gezondheid kunnen bereiken in de door ons gefokte Cane Corso´s. Dit zeker met betrekking tot het terugdringen en stabiliseren van de vererving van HD.    

PRESENTATIE GEZOND FOKKEN                

Presentatie Gezond fokken, ja het kan
PDF – 3,2 MB 1248 downloads

 

 

IN SAMENWERKINGSVERBAND

Wij fokken soms ook in samenwerking. Dit houd in dat wij de Cane Corso in samenwerking hebben of het nestje. Dit is voor ons de manier om de genenpoel breed te houden en onze mogelijkheden te spreiden. Wij vinden dat elke individu zijn aandacht verdient en door op deze manier te werken voorkom je dus tegelijkertijd dat er een teveel aan Cane Corso's word gehouden. Hier zitten uiteraard wel voorwaarden aan vast.

 

PRIJS

Het aanbod van Cane Corso pups is soms groot en prijzen lopen uiteen. U zult dus goedkopere pups aangeboden zien. Vraag u daarom ook af hoe dit komt. Wel of geen stamboom bepaald inderdaad niet de gezondheid van de pups maar waarom dan geen stamboom?

Maar bedenk u wel, verantwoordelijk fokken van een nest kost tijd, geld en heel veel voorwerk. Het uitzoeken van lijnen in gezondheid en karakter, match van de ouders, kijken naar eventuele nageslachten, de gezondheidstesten zoals HD, dan de kosten van de dekking, de extra verzorging van moeder, de pups verzorgen, stamboom, chip, inenting, DNA-profiel, de regels waar aangehouden moet worden enz. Maar het belangrijkste is de informatie en hulp die wij u kunnen bieden uit onze ervaring. Zijn er vragen, problemen of twijfels dan moet u deze kunnen bespreken. Iets wat zeker niet zomaar vanzelfsprekend is. Wij zullen u zo goed mogelijk proberen te adviseren.

Kijk dus verder dan alleen de schattige foto´s of een lagere prijs!

 

 

ADVIES

Tot slot adviseren wij u om u zoveel mogelijk te laten informeren voor het overgaan tot de aanschaf van een Cane Corso. Breng een bezoek aan de verschillende kennels die men in Nederland (of eventueel buitenland) heeft. Kijk met een kritische blik naar de ouders van de pups en de eventuele nakomelingen of broertjes en zusjes. U schaft een hond aan voor een periode van ongeveer 10 jaar,een hond moet dus een weloverwogen keuze zijn. Neem daarom rustig de tijd om deze beslissing te maken. Kijk naar de toestand waarin de pups opgroeien en besef vooral dat de Cane Corso een vriendelijke hond is, maar dat er wel de nodige begeleiding voor nodig is, voordat de hond volwassen is.