ONTWIKKELINGSFASES

 

Elke pup gaat door ontwikkelingsfases tijdens het opgroeien. Wanneer deze fases goed worden begrepen zult u uw pup beter kunnen begeleiden.Elke Cane Corso is anders, dit hangt af van zijn karakter, de eigenschappen, de lijn waar hij uit komt, het geslacht maar ook de relatie met de baas heeft zeer grote invloed. 

Hieronder vind u een grafiek met het verloop van de fases weergegeven, wanneer u op de fases drukt zult u uitgebreidere info vinden en helemaal onderaan ziet u een tabel die weergeeft kort weergeeft wat de ontwikkelingen zijn die u kunt verwachten en wat u eventueel zou kunnen doen. Wij zijn wel van mening dat wanneer een fase niet goed word doorlopen door welke reden dan ook u in de volgende fase eventueel problemen zal ondervinden en per fase kan dit probleem ook verergeren.

Een jonge pup leert snel, zowel positieve dingen als negatieve. De snelheid neemt af wanneer hij ouder word. Er is dus op oudere leeftijd zeker wat aan en af te leren maar u moet een groter geduld hebben en het risico is groter dat hij terugvallen heeft naar het oude gedrag

 

Fases kunnen elkaar overlappen. Er zijn dan meerdere verschillende ontwikkelingen. Bij de ene Cane Corso verlopen die ontwikkelingen sneller dan bij de ander. Zie dit dus ook als een algemene richtlijn.

 

Korte snelle versie van de fases in een tabel