KEUZE MAKEN

 

Door tijd heen is gebleken dat er nogal misverstanden zijn wanneer het gaat over het maken van een keuze. Wij willen deze punten naar ons inzicht toelichten. 

 

Hoe kiest u..

 

De hond
U bent op zoek naar een huisgenoot. Een huisdier. En heeft uw keuze laten vallen op een hond. Allereerst moet u zich realiseren dat deze keuze niet van korte duur is maar vaak voor een jaar of 10. En dat dit naast alle leuke dingen die u zich heeft bedacht ook enige beperkingen met zich mee brengt. Denk hierbij aan uw werk (een hond en ook een Cane Corso moet leren alleen te zijn) dagjes weg, vakantie (niet overal worden honden toegelaten), extra schoonmaak (kleden, vieze poten, haar), extra kosten enz. Verdiept u zich dus eerst goed in wat het leven met een hond, eventueel een Cane Corso, inhoud zowel positief als negatief (dit is persoonlijk)

 

Het ras, de Cane Corso
U weet het zeker. De hond blijkt de ideale keuze voor u. Maar nu het ras. Is de Cane Corso geschikt? Een grote hond, zijn sterke eigenschappen, de hogere kosten vergeleken met een kleine hond enz. Hier vind u meer informatie over of de Cane Corso ECHT het geschikte ras voor u is en adviseren wij u langs te gaan bij meerdere fokkers of shows / evenementen
te bezoeken om zo de Cane Corso te zien in zijn diversiteit.

 

De ouders of combinatie

Staar u niet blind op kampioenen als ouders. Dit zegt ten eerste niets over de vererving en wij zijn van mening dat niet alle shows / evenementen altijd op een lijn liggen, waardoor we helaas het beeld van de Cane Corso zien veranderen. Wij streven dus ook naar de Cane Corso zoals hij behoort te zijn en willen u daar graag over inlichten.  Omdat een Cane Corso voor meerdere doeleinden werd ingezet zijn er verschillen in intensiviteit van de karaktereigenschappen. Wij kijken bij het maken van een combinatie naar gezondheid, exterieur en karakter. En hebben hierbij een voorlopige verwachting over wat een combinatie te bieden heeft en wat wij zoeken.

 

Uw pup

Het spannendste van allemaal en ook tevens het punt waar de meeste misverstanden over zijn, de keuze van uw pup.

Uw heeft gekozen voor een bepaalde combinatie. De pups zijn geboren en u mag u keuze gaan maken. Maar hoe?!

In de van de jaren hebben wij de nodige ervaring opgedaan en zagen wij dat men vaak kiest op een van de volgende punten met soms de verkeerde reden.

-het geslacht

-de kleur of andere uiterlijkheden

-de grootte

-het gedrag / karakter

 

Het geslacht

Over het geslacht word vaak de misvatting gedaan dat een teef makkelijker zou zijn dan een reu. Een teef is anders als een reu maar niet altijd makkelijker. Dit ligt alles aan het karakter en daarbij die ook weer afhankelijk van de lijnen waar de ouders uit komen. 

 

De kleur of andere uiterlijkheden

Soms word er vooral gekozen op kleur of andere uiterlijkheden (zoals dat ene rimpeltje, witte teentje of die blauwe ogen) Houd in de gaten dat u kijkt naar een pup en dat bijv kleur in de loop van het ouder worden `veranderd`. Ook bij volwassen honden is soms een kleurverschil van vacht te zien in de zomer en winter. Kleur ogen veranderd ook met de tijd net zo als dat witte teentje die kleiner word of dat rimpeltje wat verdwijnt omdat hij in z'n velletje moest groeien.

 

De grootte

Hier verkijkt men zich vaak op. De kleinste in het nest kan namelijk uitgroeien tot de grootste en andersom. Dit is deels genetisch vastgesteld. Voeding, beweging, ziekte enz kunnen van invloed zijn op de verdere ontwikkeling van bouw en spieren. 

 

Het gedrag / karakter

Het meest misleidende van alles.. U komt kijken bij het nest en die ene pup in het hoekje die zo vredig ligt te slapen terwijl zijn broertjes en zusjes druk aan het ravotten zijn, ja dat word hem, u wilt namelijk graag een `rustige` Cane Corso.... Sorry dan moet ik u teleurstellen. Buiten het feit of u zich nog wel even af moet vragen of de Cane Corso qua gedrag wel de juiste keuze voor u is, is uw bezoek maar een momentopname. Die rustig vredig slapende pup kan namelijk de drukste van het stel zijn, die de boel al vanaf  's ochtends aan het terroriseren is geweest en nu ligt op te laden voor de volgende aanvallen!!!

 

Laat ons u adviseren. Wij hebben de beste kijk op het gedrag en karakter van de pups omdat wij de 24 uur per dag meemaken en weten hoe de ouders zijn en uit welke lijnen die komen. Een Cane Corso heeft leiding nodig, de een iets meer als de ander. Daarom is de juiste match tussen Cane Corso en baas / eigenaar heel belangrijk