VOLWASSENHEID

1-4 JAAR

 

Zo uw pup is een jaar, volwassen? Dus u bent klaar met opvoeden? Helaas een Cane Corso ontwikkeld zich sterk tot zijn vierde jaar en zal dan pas zijn stabiele fase in gaan. Uiteindelijk zal hij net als wij elke dag leren en steeds nieuwe ervaringen opdoen.

Wanneer er door oa verkeerd handelen in vorige fases ongewenst gedrag is zal dit zich alleen maar verder gaan uitbreiden. Hij zal opnieuw grenzen proberen te verleggen (pubertijd) En ontwikkeld zich verder in het maken van associaties met mensen, voorwerpen, situaties en dieren voor de rest van zn leven

Ook al kunt u uw Cane Corso altijd iets leren, vanaf deze fase neemt zijn leersnelheid af

 

Wees de geschikte baas, geduldig, duidelijk, consequent en met een goede band. Zorg voor wat afwisseling van activiteiten.

Bij ongewenst en zelfbelonend gedrag ook in voorgaande fases heeft u nu veel werk en is aan te raden weer van voor af aan te beginnen.

Wilt u van de bench af, dan kunt u dat eventueel rustig aan gaan proberen af te bouwen. Begin met 10-15 min, gesloopte voorwerpen en blaffen betekend dat uw pup er nog niet aan toe is. Wacht een periode voordat u het weer probeert.

Aan en afleren is vanaf deze periode moeilijker. Dit gaat langzamer tempo en heeft ook te maken met de opgedane ervaring en in elke andere fase.

 

 

Vergeet vooral niet te genieten.

In welke fase dan ook, werken met u Cane Corso blijft het mooiste wat er is!!

Een vriend voor het leven!!