VERZORGING

 

Een Cane Corso is over het algemeen makkelijk te onderhouden.

Vertrouwd u iets niet aarzel dan niet, neem dan contact op met ons of maak een afspraak bij uw dierenarts

 

Vacht

Een Cane Corso verhaart en kent zn ruiperiodes. Het verharen is per Cane Corso verschillend en hangt ook af van zijn leeftomgeving. Af en toe een borstelbeurt moet voldoende zijn.

 

Ogen

Door de vorm van de ogen kan het zijn dat uw Cane Corso weleens last heeft van "vieze" ogen. Dit kan gewoon afgenomen worden met een doekje.

 

Oren

De gecoupeerde Cane Corso hebben hier over het algemeen minder last van maar voor degene met "flappers" is er vaker last van overtollig oorsmeer. Dit kunt u gewoon wegnemen met een doekje.

 

Nagels

In principe moeten deze al voldoende slijten tijdens de dagelijkse wandelingen. Wanneer uw Cane Corso vaker op zachte ondergronden loopt kan het nodig zijn de nagels af en toe eens te knippen

 

Gebit

Bij tanden kan tandplak onstaan wat zich kan vormen tot tandsteen. Wanneer uw Cane Corso voldoende te kauwen of te kluiven heeft zou de gebitverzorging meevallen. En anders is het weleens aan te raden zijn tanden te poetsen. Hiervoor gebruikt u speciale tandpasta en borstel die bedoeld is voor honden. 

 

Ontwormen/Enten

Wij adviseren u de hond niet te enten en tegelijkertijd te ontwormen. Het ontwormen geschiedt op een nuchtere maag. In het onderstaande overzicht treft u de informatie aan wanneer u uw hond moet enten of ontwormen.

Hierna moeten de honden elk half jaar ontwormd worden, en één keer per jaar een inenting krijgen (Cocktail).